Ανακοίνωση για το Χαμόγελο του Παιδιού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Βρεφονηπιακός Σταθμός

Νηπιαγωγείο-Δημοτικό

Ανακοίνωση

 

 

Με τον ερχομό των Άγιων Ημερών το σχολείο μας θα προσφέρει φέτος την αγάπη και τη βοήθειά του στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Φέτος αντί για το καθιερωμένο μας πλέον bazaar, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά και δράση του ιδρύματος «Το χαμόγελο του παιδιού». Ύστερα από επικοινωνία μαζί τους, παραλάβαμε τον κουμπαρά τους, ο οποίος θα παραμείνει στον χώρο του σχολείου μας μέχρι τις γιορτές προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα παραδοθεί από τους ίδιους τους μαθητές σε ένα από τα σπίτια του ιδρύματος. Εκεί θα ενημερωθούν για τη δράση και την πολύτιμη προσφορά τους.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.  Το ίδρυμα αυτόιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, παιδιά θύματα εξαφάνισης, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

Τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται από το Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young.

 

 

Τα παιδιά μέσα από αυτή την ενέργεια θα τονώσουν τα φιλανθρωπικά τους συναισθήματα και θα ευαισθητοποιηθούν, καθώς επίσης θα νιώσουν τη χαρά και την αξία της προσφοράς.