Προσφορά στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Βρεφονηπιακός Σταθμός

Νηπιαγωγείο-Δημοτικό

Ανακοίνωση

Με τον ερχομό των Άγιων Ημερών το σχολείο μας θα προσφέρει φέτος την αγάπη και τη βοήθειά του στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών στο Χαϊδάρι.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης ανέβαλαν να παραδώσουν οι ίδιοι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από το bazaar, πραγματοποιώντας επίσκεψη στον χώρο του Ιδρύματος.

 

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών λειτουργεί πάνω από εβδομήντα χρόνια. Η ζωή του ιδρύματος ξεκινά το 1943, στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Η πείνα, η δυστυχία, οι εκτελέσεις των κατακτητών οδήγησαν έναν φωτισμένο άνθρωπο, τον πατέρα Απόστολο Χριστοδούλου να αγκαλιάσει τα ορφανά παιδιά και να τα προστατεύσει από την πείνα, τη δίψα, την ανέχεια και τον πόλεμο. Έτσι συγκέντρωσε τις ενορίτισσές του και με αμέριστη αγάπη τους ανακοίνωσε τις σκέψεις του, να βοηθήσουν τα παιδιά.

Το 1980 τα παλαιά κτίρια κατεδαφίστηκαν και στη θέση τους ανεγέρθη ένα διώροφο κτίριο με άνετες κλίνες και νέες προδιαγραφές. Όλα αυτά φυσικά με τη βοήθεια φίλων και αρωγών του Ιδρύματος. Ο πατήρ Απόστολος έβγαλε εις πέρας το έργο αυτό με δυσκολίες και βάσανα έως το 1985 οπότε και έφυγε στους ουρανούς.

Η νέα Διοίκηση με τη συνδρομή φίλων και αρωγών του ιδρύματος κατεδάφισε το 1990 τα υπόλοιπα παλαιά κτίσματα και ανέγειρε νέα πτέρυγα σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Στα κτήρια και όλους τους χώρους του ιδρύματος τοποθετήθηκαν κλιματιστικά και εγκαταστάθηκε σύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας. Ο ναός αγιογραφήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του και διαμορφώθηκαν οι εξωτερικοί χώροι με πλακόστρωση, πράσινο, παιδική χαρά κ.λπ. Υπό την Προεδρία του κ. Μιχαήλ Καρβελά αποκτήθηκαν και κάποια ακίνητα.

 

Τα παιδιά μέσα από αυτή την ενέργεια θα τονώσουν τα φιλανθρωπικά τους συναισθήματα και θα ευαισθητοποιηθούν, καθώς επίσης θα νιώσουν τη χαρά και την αξία της προσφοράς.