Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!!!

 

 

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 διοργανώσαμε στο σχολείο μας διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, καθώς η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες, ανάλογα με την ηλικία τους, όπως τρέξιμο με σκυτάλες (αγώνες), μουσικά στεφάνια, ρίψη σφαίρας (μπάλα Medicin) από καρέκλα, αγώνα δρόμου με εμπόδια, διαγωνισμός βολών μπάσκετ από καρέκλα κ. ά.

Εκτός από τα παραπάνω αγωνίσματα τα παιδιά ενημερώθηκαν σχετικά με τον αθλητισμό και μέσα από διαθεματικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Συζήτησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαία Ελλάδα (με κατάλληλο εποπτικό υλικό – ζωγραφική), για τα παραολυμπιακά αθλήματα και τα ολυμπιακά ιδεώδη. Παρακολούθησαν παράσταση κουκλοθέατρου με πρωταγωνιστές τον Φοίβο και την Αθηνά, βίντεο σχετικό με τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.  Τέλος, τα παιδιά κατασκεύασαν ολυμπιακή δάδα, αφίσες με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα ολυμπιακά ιδεώδη.

PA050707 PA050694 PA050690 PA050729 PA050686 PA050684 PA050683